Review: Saal-Digital fotoboeken

Review: Saal-Digital fotoboeken

Posted by johanherrema | maart 5, 2017 | Uncategorized

Al een tijdje was ik op zoek naar een alternatief voor fotoboeken van bijvoorbeeld Hema en Kruidvat. Waarom? Omdat het zooo knullig overkomt als op pagina 1 een Kruidvat-logo staat, en achterop de prijs en een dikke vette barcode.

Op Facebook adverteerde Saal-digital.nl met albums van ‘professionele kwaliteit’. Zonder logo of andere overbodige meldingen van de drukker, dus interessant! Helemaal omdat ik het voor een leuk bedrag uit mocht proberen. The Best Of van mijn Griekse foto’s stond al een tijdje te wachten op afdruk, dus aan de slag!

 

Software
Simpel, duidelijk, gebruiksvriendelijk, dus: weinig te mopperen. Minpuntjes? Wat extra lettertypes zijn welkom, en een interface die aan te passen is aan kleine schermen. Op de 10″ Microsoft Surface Pro 2 is het selecteren van foto’s onhandig. Maar overall is de gebruikservaring prettiger dan van de budgetaanbieders. Heel groot pluspunt: vrijheid in keuze van het aantal pagina’s en geen noodzaak om het album op te vullen met ‘net-niet-foto’s’.

Levertijd en verzending
Prima! Online wordt een flinke marge (ruim een week) aangehouden, maar al na een dag kreeg ik de melding dat het boek verzendklaar was. Nog eens een dag later kwam de DHL-bevestiging, en levering kwam op dag drie. Verpakt in hard karton met extra bescherming. Top!

Afdrukkwaliteit
Vanwege een aantal vintage bewerkingen viel de keuze op mat papier. Het resultaat: scherpte, kleurweergave, papier, allemaal meer dan goed! Geen drukfoutjes ook, geen scheve prints of andere nare verrassingen. Wat verder opviel is dat ook de binnenzijde van de omslag bedrukt kan worden. Smaken verschillen hierin, maar ik vind dit mooi en verzorgd staan. Ook zou je het goed kunnen gebruiken voor credits, een inleiding of je eigen logo.

Conclusie
Saal Digital was voor mij een nog onbekende naam. Het fotoboek bleek echter een aangename verrassing. Prima kwaliteit, snelle levering en vooral het logo-loos afdrukken is een dikke vette plus. Saal is niet de goedkoopste, maar daar staat kwaliteit tegenover. Aanrader!

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Blogs

Posted by johanherrema | juni 21, 2018
Lefkada (Lefkas)   In het hoogseizoen wil je er waarschijnlijk niet zijn. Loeidruk met licht beschonken Nederlanders, zwaar beschonken Britten en nuchtere maar drukke Grieken die er het beste van...
Posted by johanherrema | oktober 31, 2017
Jaren geleden begon het ineens: het adopteren van Amerikaanse tradities. Eerst was er Valentijnsdag, een glibberig commercieel gedrocht. Santa Claus wordt steeds drukker met het vermoorden van onze oer-Hollandse Sinterklaas...
Posted by johanherrema | augustus 22, 2017
In augustus bestaat muzieklabel Dox 25 jaar. Dox geeft muziek uit van Nederlandse soul- en jazzartiesten en doet dat errug leuk! Onder andere Bruut!, Wouter Hamel, Steffen Morrison, IVAR en...