Dubrovnik

Dubrovnik


Vroeger dacht ik altijd dat het hele Oostblok één grote grauwe betonklomp was. Humeurige mensen, regen en aardappels met suddervlees, dat soort dingen. Totdat ik een keer in het na-oorlogse Kroatië terechtkwam en er een wereld voor me open ging: een azuurblauwe zee, vis, goede wijn en lekker weer!

Afgelopen herfstvakantie besloten we om nog maar eens die kant op te gaan, naar de stad die al tijden op m´n verlanglijst stond: Dubrovnik. Een prachtige plek waar je kan ronddwalen in de oude straatjes en waar het eten duur maar heerlijk is.

Door onder andere de opnames van Game of Thrones wordt de stad inmiddels overspoeld door Chinese en Amerikaanse toeristen. Foto´s van straten en gebouwen zonder dat er een wezenloze idioot in de weg staat voor een selfie zijn dus best lastig. Daarom zie je hier dus foto´s van Dubrovnik vanuit mijn perspectief: genomen tussen, onder en over de selfiesticks, in de wijnstreek even verderop, bij een door de oorlog verwoest vakantieparadijs of in de gezellige middeleeuwse achterafsteegjes van een bijzondere stad.